Een fatbike kopen met een fietsplan?

Een fatbike kopen met een fietsplan?

Een fatbike kopen is niet alleen een fantastische manier om het hele jaar door van het fietsen te genieten, maar het kan ook nog eens voordelig zijn dankzij het Fietsplan van de Werkkostenregeling. In deze blog ontdek je hoe je op een fiscaal vriendelijke manier een fatbike kunt aanschaffen en waarom dit een slimme keuze is voor zowel je gezondheid als je portemonnee.

Het Fietsplan van de Werkkostenregeling, hoe werkt het precies?

De Werkkostenregeling (WKR) is een regeling waarmee werkgevers onbelaste vergoedingen aan hun werknemers kunnen verstrekken. Eén van de voordelen van de WKR is het Fietsplan, dat werknemers de mogelijkheid biedt om fiscaal aantrekkelijk een fiets, zoals een fatbike, aan te schaffen. Wij zetten de voordelen even op een rijtje. Je werkgever kan jou onbelast een fatbike verstrekken tot een bepaald bedrag. Dit betekent dat je geen inkomstenbelasting hoeft te betalen over de waarde van de fiets. Ook heb je de vrijheid om de fatbike zelf uit te kiezen, passend bij jouw behoeften en voorkeuren.

Dit kan een Ouxi fatbike zijn, een EB2 fatbike, of een ander specifieke merk- en modelvoorkeur. In veel gevallen wordt de fatbike als 'fiets van de zaak' beschouwd, wat betekent dat je er ook privégebruik van kunt maken. Hierdoor kun je niet alleen naar je werk fietsen, maar ook in je vrije tijd genieten van de mooie fatbike. In sommige gevallen kan je werkgever ervoor kiezen om de aanschafkosten van de fatbike in te houden op je bruto loon. Dit kan gunstig zijn, omdat het betekent dat je de fiets afbetaalt met belastingvrij geld.

Hoe koop je een fatbike via het Fietsplan?

Het proces om een fatbike via het Fietsplan van de Werkkostenregeling te kopen is erg eenvoudig, vraag je werkgever of ze deelnemen aan het Fietsplan van de Werkkostenregeling en welke voorwaarden van toepassing zijn. Selecteer de fatbike die aan je wensen voldoet. Denk aan de terreinen waarop je van plan bent te rijden, je budget, en welke kleur je je fatbike wilt.

Koop de fatbike bij Fatbikeskopen.nl en bewaar de aankoopfactuur. Lever de benodigde documenten, waaronder de factuur, aan bij je werkgever. Zij zullen zorgen voor de verwerking van de fiets in het Fietsplan. Na goedkeuring van je werkgever kun je genieten van je nieuwe fatbike, zowel voor woon-werkverkeer als voor avontuurlijke ritten.

Conclusie

Een fatbike kopen via het Fietsplan van de Werkkostenregeling is een slimme en voordelige keuze. Het stelt je in staat om een mooie fatbike aan te schaffen, terwijl je profiteert van fiscale voordelen en bijdraagt aan een gezondere lifestyle. Informeer bij je werkgever en ontdek hoe je kunt genieten van de vrijheid van fietsen op een fatbike.